Nu när det är februari är det ett år sedan jag startade min aromapedagog utbildning. Tänk om jag hade vetat då hur otroligt mycket jag skulle få lära mig och hur jag faktiskt skulle vilja ändra mitt liv på flera plan längs vägen. För ett år sedan tog jag också ett beslut att sluta äta kött. Jag har egentligen aldrig tyckt att det har varit särskilt gott och när jag fick ont i magen flera gånger efter att jag ätit så blev beslutet lätt. Det finns också etiska skäl bakom och känns rätt för mig. Var och en gör som den själv vill!

När jag började min aroma utbildning pratade vi mycket om innehåll och tillsatser i produkter och hur enkelt det faktiskt är att göra sina egna rena produkter som man vet vad de innehåller. Så deon rök ganska snart, där har jag nu hittat en jättebra ekologisk deodorant cream som är fri från aluminium, alkohol och onödiga kemikalier och tillsatser. Istället för hudkräm/ansiktskräm tillverkar jag egna hudoljor av lämpliga växtoljor och de eterisk oljor jag behöver för tillfället.

Tänk lyckan i förrgår morse när mina hudvårdsprodukter var slut, att bara gå ut i köket och blanda nytt med vårdande och fuktgivande tillsatser och rena produkter med de dofter jag behöver och längtar efter just nu! Favoriter denna gång var Neroli, Spiklavendel, Palmarosa, Ros och Myrra. Att dagligen smörja in mig med mina oljor gör också att jag har slutat med parfym. Att spruta på sig starka kemikalier med syntetiska dofter rätt på halsen där vi har vår sköldkörtel och stora lymfportar känns inte heller bra längre för mig….och doftar gör jag ju ändå och lite som jag har lust med.

Ett bra tips istället för parfym är att ta en eller några droppar eterisk olja på en bomullspad och vika ihop (så det inte kommer mot huden) och lägg i bh:n. Små doftpuffar kommer med jämna mellanrum när man rör sig eller blir lite varm! Där kan du också välja både utifrån doft och egenskap.

Nu tycker ni kanske att jag mästrar och lägger skuld på andra som använder köpeprodukter men det vill jag absolut inte! Jag har ju själv gjort likadant tidigare för att jag inte hade kunskapen och intresset.  Aromavärlden har verkligen öppnat mina ögon och introducerat mig i en ny värld som känns så rätt och bra för mig. Vill du så berättar jag gärna mer om den.

Kram Sanne❤️

 

Share This