Idag är en sådan där dag. Halsen småbråkar, en tyngdkänsla i kroppen, känslorna ligger utanpå och kvinnan i mig vill komma till tals. Jag har sovit i 12 timmars pass i helgen och jag känner igen tecknen.

Så jag väljer att omfamna mig själv i ett varmt bad med härliga välgörande eteriska oljor, skön suggestiv musik, tända ljus, snälla tankar och det lugn jag vet att jag så väl behöver.

Kanske är det också fullmånen på torsdag som gör mig extra känslig. Dagarna före är alltid speciella för mig. Det är som att mitt innersta öppnas och vill belysa det allra mörkaste. Kanske är det också skrivandet som gör mig så skör och öppen. Det är som att mitt inre vill berätta allt som finns och som nu ska processas en gång för alla. Som att jag är redo. Både det jag velat glömma och det jag bevarat djupt inne i mitt hjärta.

Som ni kanske vet skriver jag mycket just nu. En mix av drömmar, minnen, regressioner, dagdrömmar och min livliga fantasi, som jag är så lyckligt lottad med.

Allt detta gör att det känns som att jag håller på att födas på nytt. När jag ligger där i badet dyker en minnesbild upp av mig som 24 åring och höggravid. Jag ligger i badet med svullna bröst och stor bäbismage och känslan är densamma nu fastän jag inte ska ha barn.

Jag är på väg att födas in i något nytt och vackert.  Omåttligt stolt över min kropp. Mina, i mitt tycke, fortfarande vackra bröst och min mjuka feminina mage som fått ge liv till mina två tjejer. Jag är äldre, mognare men fortfarande med en stor aptit på livet. Ett liv som jag vill ta hand om, i min takt utan hets kring tid och pengar och med en stor vördnad om mig själv.

Jag njuter av min styrka och självständighet. Jag njuter av att veta vad jag vill ha för att må bra och jag njuter att våga stå upp för mig själv och att säga nej till det som inte är okej.

Så idag vilar jag och min kropp, vi gör det som är njutbart, skriver, dricker te, tänder ljus och lyssnar på musik som berör.

Jag lyssnar inåt och omfamnar hela mig. Jag känner också en djup tacksamhet över att jag har kommit ända hit, där jag tillåter mig att vara den jag är och den jag är ämnad att vara. En blomstrande, tillåtande, längtande, kreativ och känslosam kvinna i sina bästa år.

Share This