Efter en härlig helg som bl.a har innehållit kvalitetstid med mitt barnbarn och egentid med yoga, reflekterar jag över närvaro.

Att vara med ett litet barn (i det här fallet snart 7 mån) gör att man är fullständigt närvarande och det helt naturligt. Det finns liksom inget utrymme för negativitet, jämförelser, oro eller intresse av omvärlden. Det enda som är viktigt är här & nu 💜Vi tittar och känner på blommor, leker med vatten, undersöker hur det känns och låter när man skrapar med fingrarna mot sofftyget eller pillar på mattfransen. Vi smakar på mat och undersöker våra händer & fötter. Allt med en sådan otrolig närvaro…….och dessa ögon & leenden av ren glädje och nyfikenhet….och stolthet… när han upptäcker att han kan stå själv en liten stund mot soffkudden. Vilken lycka!!

Att jag får följa detta mirakel när han upptäcker världen är för mig en gåva. En påminnelse om att närvaro inte behöver vara så svårt…eller så stort 💜

Jag tog med mig känslan in i yogan sen på kvällen. Också ett av de tillfällen när jag inte tittar på klockan, jag kopplar bort mobilen och bara är i mig själv. Närvarande i nuet och fullständigt harmonisk.

…..& jag lovar mig själv att jag så ofta jag kan ska försöka se livet och omgivningen runt mig med ett litet barns ögon. Nyfiket, med glädje och tillit som om det var första gången.

Jag väljer att aktivt njuta av vår natur, alla väder, dofter & smaker och livets alla under. Jag väljer att vara närvarande och jag ger mig tid & ro att hinna ikapp mig själv när jag känner att jag behöver 💜

Namaste 💜

Share This