Jag får ofta frågan vilka kristaller som är bäst att börja med. Helst vill man ju köpa allt men det går ju inte. Först och främst tycker jag att man ska köpa de som man dras till. Förmodligen är det de som du behöver just nu i ditt liv. Kristallers olika egenskaper kan du lätt hitta om du googlar kristall + egenskap. Många butiker brukar också skicka med namnet och en liten beskrivning när du handlar.                                               

Om jag ändå ska välja ut några är det här de som jag själv började med och som jag tycker är väldigt användbara.

Ametist – är en sten som är otroligt lugnande och stresslösande. Den är också beskyddande och en bra resesten. Den här kristallen stärker dina andliga förmågor och bra att ha när du mediterar. Om du har sömnproblem så lägg den i örngottet eller på sängbordet. Vid huvudvärk kan du vila med denna på pannan.

Klar kvarts/Bergskristall – en av de mest användbara kristaller som finns med en otroligt ren energi. Använd denna sten när du vill förstärka någonting i ditt liv, när du vill ha kontakt med ditt högre jag   eller när du vill kommunicera med andevärlden.

Citrin – är en kristall som stärker din självkänsla. Den höjer din energi och öppnar upp för lycka och framgång. Den vänder negativt till positivt och kallas också för solens sten. Bär den fasttejpad strax ovanför din navel för att öka din självkänsla och stärka dig tillexempel inför tuffa möten.

Grön Aventurin – skyddar, tröstar och läker ditt hjärta. En allmänhelande sten som inger hopp och glädje. Det är också en bra kristall i ditt företagande då den ökar din framgång.

Karneol – är en kristall som ger dig energi. Den ger dig livskraft och ökad kreativitet och hjälper dig att lyssna till din inre kraft. Denna kristall är bra att bära för dig med besvärliga menssmärtor och PMS.

Rosenkvarts – denna kristall kan du slösa med. Otroligt milda och kärleksfulla energier finns i denna kristall som gör gott var du än har den. Den lugnar, läker och skapar harmoni. Den hjälper dig att öppna upp ditt hjärta för självkärlek men också för förlåtelse. En riktig universalsten.

Röd Jaspis – En lugn och stabil kristall som dämpar stress. Den hjälper dig också att jorda och grunda dig. Om du är mycket ”uppe i huvudet” kan du med fördel meditera med en röd jaspis i handen för att landa i nuet. Röd Jaspis kopplas också ihop med drömmar. Lägg den under huvudkudden när du ska sova så kommer du lättare ihåg dina drömmar.

Svart Turmalin – denna kristall tar hand om negativ energi, den blockerar den och skyddar dig mot andras oönskade ”energiattacker”. Den minskar dina rädslor, renar din aura och bildar som ett skyddande skal runt din kropp. Svart Turmalin skyddar också mot elektromagnetisk strålning.

Det blev ett helt gäng ändå men välj de som passar dig och ditt liv just nu.

Kristallerna är också fantastiska hjälpmedel vid healing. Hos mig kan du boka healing & vägledning där vi tar hjälp av de kristaller som du har behov av. I ett senare blogginlägg kommer jag också att berätta om hur du kan göra en egen kristallhealing hemma.

Kram och lycka till med din kristallsamling❤️

Share This