Hur säger du ”Jag älskar dig”?

»Fundera över ditt kärleksspråk så att ditt uttryck får en ärlig chans att bli synligt och ge näring till relationen.«

Underbara du! ❤️ Att skriva om kärlek och relationer är någonting jag ägnar mycket tid åt just nu, och som jag verkligen älskar. För visst är det så att många av oss har en specifik bild av hur kärleken ska se ut, hur vi tycker att den ska kännas och upplevas. Det tycker jag är så spännande. Framför allt är det intressant hur vi kommunicerar kärleken till varandra. Det som är en kärlekshandling för någon uppfattas kanske inte fullt ut av mottagaren, eftersom personen inte förståratt det är en kärlekshandling.

Kanske förväntar man sig det man själv ger, och då missar det sätt som partnern faktiskt visar sin kärlek på. Risken blir då att man springer förbi varandra och inte uppfattar de där små härliga kärlekshintarna, och i stället går omkring och är osäker på den andras känslor eller känner sig oälskad. Känner du igen dig?

DE FEM KÄRLEKSSPRÅKEN
Hur kommunicerar man då i kärlek? Man brukar prata om de fem kärleksspråken, som grundar sig på viljan att förstå och möta sin partners behov, men också att sätta ord på sina egna behov. De fem kärleksspråken är: Bekräftande ord som innefattar komplimanger och verbal uppmuntran, Tid tillsammans som handlar om att verkligen ge fokus till varandra, Gåvor – alltså mer synliga kärlekssymboler, Tjänster – att göra saker för den andra och Fysisk beröring som handlar om närhet på olika sätt.

Såklart kan man ha fler än ett kärleksspråk, men ofta är det något av dem som är mer framträdande. Mitt råd är att båda parter tar sig tid att fundera över sitt kärleksspråk så att respektive uttryck får en ärlig chans att bli synligt och ge näring till relationen.

KRISTALLER SOM FÖRSTÄRKER 
När det handlar om kärlek tar jag ofta hjälp av mina kristaller för att förstärka eller fokusera på den känsla eller egenskap jag vill lyfta fram. Här har jag valt ut mina favoritkristaller för respektive kärleksspråk, och vad de kan bidra med energimässigt. 

Jag hoppas att du och din partner, eller den du vill strössla kärlek över kommer att ha glädje av checklistan nedan.

Massor av härligt inspirerande samtal, kärlek och insikter önskar jag dig,

Kram Sanne ❤️

KÄRLEKSSPRÅK OCH KRISTALLER 

Bekräftande ord
Är du den som ofta ger komplimanger eller andra uppmuntrande vänliga ord till din partner? Du kanske älskar att sätta upp post-it lappar med kärleksfulla budskap, skickar små sms och symboler via emojis för att visa att du tänker på din kära under dagen? Eller är detta något du längtar efter? Då är Krysokolla kristallen för er. Den hjälper er att kommunicera utifrån hjärtats energi och att uttrycka er med kärleken som kompass.

Tid tillsammans
Är du den som gärna vill ge kvalitetstid till din partner? Tid där du är uppmärksam och ger fokus, där förtroliga samtal ges utrymme, och att ni gör saker tillsammans som ni båda tycker om. Eller saknas detta i er relation? Den ljuvliga kristallen Larimar kan då stödja er i energin att verkligen vilja vara tillsammans och att ge uppmärksamhet till varandra.

Gåvor
Gåvor är en mer synlig kärlekssymbol som kan komma i vilken form som helst. Gåvan behöver inte nödvändigtvis ha kostat något, utan kan vara till exempel en vacker sten eller en fjäder som man har hittat ute. Tanken och ansträngningen bakom är mer värdefull än själva gåvan. Känner du igen dig i detta kärleksspråk eller vill ha in mer av detta i er relation, är Rosa Turmalin kristallen för er. Den hjälper till att dela med sig av kärlekens lycka och främjar ett rikt flöde åt båda håll.

Tjänster
Det fjärde sättet att uttrycka sin kärlek på är genom tjänster. Om du tycker om att underlätta för din partner genom att känna av hens behov och överraska, är detta ditt kärleksspråk. Kanske är det något ni vill utveckla tillsammans? Den kristall som passar då är Grön Aventurin som supportar kreativiteten och drömmarna om att göra något fint för varandra.

Fysisk beröring
Tycker du om att ge eller få fysisk kärleksfull beröring på olika sätt? Att visa ömhet och omsorg, ge spontana kramar, hålla din partners hand, vara hud mot hud, eller visa kärlek genom mer intim närvaro? Är detta något som du vill ha mer av i er relation? Då kan Rubin supporta er att komma närmare varandra och mötas i samförstånd. Rubin står för närvaro och sensualitet och hjälper er att ge varandra en känsla av vara grundade och trygga tillsammans.

Det här är en perfekt checklista för dig och din partner för att göra era respektive behov tydliga, och hur ni kan ta hjälp av kristallernas magiska energi. Kristallerna kan användas separat för att stärka eller önska in det som behövs, eller varför inte göra en liten kärleksskål som påminner er båda om era kärleksspråk och hur de kan boosta er relation.

Share This