Aroma – och kristallterapi

Som ett komplement till mitt arbete har jag med mig min egen passion och kunskap för kristaller och eteriska oljor. I min vardag finns de alltid med mig och jag är väl medveten om deras otroliga potential. Tycker du att detta är spännande så berättar jag gärna mer under vår session. 

Kristallterapi – Moder Jord samtalar med oss

Allt i och omkring oss är energier som vibrerar. Vår aura som omger oss är vårt elektromagnetiska fält och våra chakran är tillsammans med våra meridianer sammankopplade med energikanalen ”Sushumna” som löper mitt i vår kropp. Då vi lever i ett samhälle fyllt av krav och stress kan det lätt bli så att vi tappar bort oss själva och med det den inre friden, glädjen och kärleken. Vi vet att livet består av både med & motgångar. Gamla cellminnen/trauman eller känslor som man tryckt undan kan då orsaka obalanser och blockeringar i våra chakran och dessa kan yttra sig i fysiska eller psykiska symptom.

Med kristallterapi/healing löser man upp dessa blockeringar samt läker och fyller på med ny livskraft. Stenar och kristaller som har sitt ursprung från naturen är naturligt uppkopplade med härlig energi och kraft och det är denna kraft som löser upp och fyller på där det behövs.

Man kan antingen höja, lugna eller balansera med olika kristaller utifrån deras specifika användningsområde. När man lägger en kristall på ett chakra eller område som har en blockering/obalans vibrerar kristallens energi på samma frekvens och stimulerar då till biokemiska reaktioner som verkar helande fysiskt, psykiskt och emotionellt.

Kristaller i ett terapeutiskt arbete ska ej ges till barn under 18 år, gravida, vid smittsamma sjukdomar, diabetes, epilepsi, för den som har pacemaker eller har en pågående och behandlande cancersjukdom.

Aromaterapi – det kloka arvet

Aromaterapi kan liknas som en doftupplevelse med helande egenskaper. Doften gör att du kommer in i en sensorisk upplevelse och den eteriska oljan når någonstans där ingenting annat når.

Som Lena Losciale på Botany for all så fint beskriver, skapar oljan kontakt med ditt moderhav och kan på så sätt hjälpa dig med resan hem och tillbaka in i ditt egna liv. Växten som oljan kommer ifrån är van att kommunicera, så om vi stillar oss och lyssnar inåt kan den eteriska oljan på både ett kraftfullt men också ett mycket mjukt sätt hjälpa oss.

Egenskaper & användningsområden

Man kan använda oljorna antingen genom doften, då vi andas in den eteriska oljan som snabbt kommer ut i blodet via lungorna och där skickar ut signaler till olika körtlar och organ i vår kropp. Man kan också smörja in sig med oljan utblandad i en vegetabilisk basolja för att på så sätt stärka, stödja och bygga upp.

Hos mig kan du köpa eteriska oljor från Botany for all, en del finns redan hemma, ibland behöver jag beställa. Jag kan också hjälpa dig att utifrån dina behov och önskemål att göra olika synergier (blandningar med eteriska oljors särskilda egenskaper) i olika former som t.ex. aroma/aurasprayer, luktsalt, chakrabalms, hud -och ansiktsoljor, massageoljor mm.

En aromakonsultation hos mig är ett samtal utifrån fysiska och psykiska/själsliga problemområden. Tillsammans fyller vi i ett kundkort där vi tittar på din livsstil, hälsa och psykiska/själsliga mående. Utifrån min kunskap som diplomerad botanisk aromapedagog/healer och sjuksköterska plockar vi sedan ut eteriska oljor/blandningar/användningsområden som passar just dig och utifrån ditt behov, som du sen kan jobba vidare med.

Jag använder bara oljor från Botany for all som är 100% ekologiska och med noga utvalda odlare. Eteriska oljor ska användas med försiktighet till barn, gravida (ej alls under första trimesten) gamla och sjuka.

Share This